رفتن به محتوای اصلی

شما اینجا هستید

نگرش شغلی ‌از مهمترین عواملی است که نقش برجسته‌ای در ارتقاء سطح اثربخشی سازمان دارد


27 شهريور, 1401 - 22:17 -- کارشناس۲

نگرش شغلی ‌از مهمترین عواملی است که نقش برجسته‌ای در ارتقاء سطح اثربخشی سازمان دارد

معاون مدیرکل امور اداری و مالی استانداری گفت: نگرش شغلی ‌از مهمترین عواملی است که نقش برجسته‌ای در ارتقاء سطح اثربخشی سازمان دارد و همین امر توجه مدیران را در پرداختن به این مسائل جلب نموده است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری ،

اکبر رضایی ناوه، معاون مدیر کل اداری و مالی استانداری با تاکید بر اجرای طرح سنجش نگرش سازمانی به منظور ارتقا اثربخشی سازمان در استانداری قزوین اظهار داشت: امروزه سازمان‌ها بیش از پیش برای توسعه سطح بهره‌وری خود به افزایش توان تخصصی و نگرش شغلی کارکنان توجه می‌کنند و نگران از دست دادن کارکنان مجرب و بروز نارضایتی‌های شغلی در سطوح مختلف سازمان هستند. نگرش شغلی ‌از مهمترین عواملی است که نقش برجسته‌ای در ارتقاء سطح اثربخشی سازمان دارد و همین امر توجه مدیران را در پرداختن به آن جلب کرده است.

وی افزود:  پرداختن به این موضوعات بر عملکرد بهتر فرد و سازمان تأثیر داشته و باعث می‌شود کارکنان در سازمان‌ها با تلاش و عملکرد مطلوب خویش، سازمان را در رسیدن به اهدافش یاری نمایند. 

رضایی ناوه ادامه داد: گام نخست در اجرای درست راهبردهای مدیریت منابع انسانی، ارزیابی نگرش‌ها و سنجش رضایت کارکنان است و ابزارها، روش‌ها و استانداردهای مختلفی برای ارزیابی سنجش رضایت کارکنان وجود دارد، از این رو  رصد نگرش‌های شغلی کارکنان در استانداری بر مبنای یک رویکرد و مدل علمی با عنوان استاندارد ۳۴۰۰۰ منابع انسانی طراحی شده و شاخص‌های مختلف نگرش‌های شغلی کارکنان از طریق سامانه سیمرغ بعنوان یکی از مطرح‌ترین مجموعه‌های کشور اندازه‌گیری و تحلیل می‌شود لذا تلاش شده است در معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری، نسبت به ارزیابی نگرش‌های کارمندان در شاخص‌های مختلف اقدام و در بازه‌های زمانی مشخص (هر سال یکبار) این شاخص‌ها را مورد سنجش قرار داده و با ارایه نمودارهای مقایسه‌ای، معیارهای مناسبی از وضعیت رضایت کارکنان و سرمایه‌های انسانی ارائه دهیم.

وی گفت: شاخص‌هایی که در سامانه سنجش نگرش مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت عبارت‌اند از رضایت شغلی، تعهد سازمانی، عدم تمایل به ترک خدمت، بهداشت روانشناختی و استرس، تعادل کار و زندگی، عدم اعتیاد به کار، حمایت سازمانی ادراک شده، عجین شدن با شغل، اشتیاق سازمانی، هویت سازمانی، نبود رفتارهای ضد شهروندی و رفتارهای شهروندی سازمانی.

معاون مدیر کل اداری و مالی استانداری تاکید کرد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که در حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع برنامه‌ریزی شده است، راه‌اندازی سامانه جامع مدیریت اطلاعات منابع انسانی است. هدف از ایجاد این سامانه بروزرسانی و جمع‌آوری اطلاعات کارکنان به منظور برنامه‌ریزی جهت توسعه فرآیندهای منابع انسانی است چرا که سازمان‌ها بدون داشتن اطلاعات کاربردی از نیروی انسانی خود، امکان موفقیت در ایجاد و توسعه فرآیندهای منابع انسانی را از دست خواهند داد. با عنایت به برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌های انجام شده در حوزه منابع انسانی، در تلاشیم با بسترسازی و توسعه زیرساخت‌ها و بکارگیری تجربیات، زمینه‌های ارتقاء سطح بلوغ فرآیندهای مختلف منابع انسانی در استانداری قزوین را دنبال کنیم.