معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری قزوین:

حضور نانوایان استان قزوین در جشنواره ملی نان محلی در استان کرمان

  • 15 Oct 2025
  • شناسه مطلب: 3730467
  • تعداد بازدید : 976

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان قزوین گفت: ۲۰ نانوای سنتی پز قزوین در سومین جشنواره ملی نان محلی که از ۲۲ تا ۲۵ مهرماه در شهر کرمان در حال برگزاری است شرکت کرده اند.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان قزوین:

حضور نانوایان استان قزوین در جشنواره ملی نان محلی در استان کرمان


معاون فرماندار شهرستان قزوین گفت: ۲۰ نانوای سنتی پز قزوین در سومین جشنواره ملی نان محلی که از ۲۲ تا ۲۵ مهرماه در شهر کرمان در حال برگزاری است شرکت کرده اند.

 زهر آتشگران معاون  برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان قزوین درخصوص روند برگزاری جشنواره ملی نان محلی در شهر کرمان، گفت: این جشنواره با هدف احیای سبک‌های پخت فراموش شده و ایجاد نشاط اجتماعی به میزبانی شهر کرمان برگزاری شده و از استان قزوین ۲۰ نانوای سنتی پز در این جشنواره مشارکت دارند.
وی بیان کرد: احیای سبک‌های پخت فراموش‌شده و معرفی نان‌های سنتی و محلی از سراسر کشور، همچنین آموزش روش‌های اصیل پخت نان به نسل جدید و نانوایان جوان، از جمله اولویت های برگزاری این جشنواره است که معاون فرماندار قزوین بر پیگیری مستمر آنها تاکید کرد.
آتشگران تصریح کرد: جشنواره ملی نان سه دوره متوالی در کرمان برگزار شده و مهمترین هدف این جشنواره معرفی نان سالم و متنوع به شهروندان است تا با شناخت بهتر، انتخاب‌های سالم‌تری داشته باشند.

به گفته آتشگران، امسال شعار جشنواره نان با عنوان «نان و ایران، سر یک سفره ایم» تعیین شده که این شعار نمادی از همدلی و هم افزایی ملی می‌باشد.
این مدیر با بیان اینکه تقویت هویت فرهنگی و بومی نان، در فرهنگ ایرانی جایگاهی مقدس دارد، گفت:  این جشنواره می تواند به حفظ این ارزش ها کمک کند.

معاون فرماندار شهرستان قزوین، برگزاری سومین جشنواره ملی نان محلی در شهر کرمان را فرصتی برای نمایش آداب، پوشش، موسیقی و آیین‌های مرتبط با نان در مناطق مختلف توصیف کرد و افزود: رونق اقتصادی و تجاری‌سازی نان‌های محلی، ایجاد بازار برای فروش نان‌های سنتی و فرآورده‌های مرتبط و حمایت از کارآفرینان، زنان روستایی و نانوایان محلی برای توسعه کسب‌وکار می تواند در جشنواره های بعدی به عنوان محور و اولویت قرار گیرد.

آتشگران یاداورشد: توسعه گردشگری خوراک و جذب گردشگر و همچنین معرفی نان به‌عنوان بخشی از میراث خوراکی ایران، می تواند در جذب گردشگران داخلی و خارجی با محوریت تجربه نان‌پزی و چشیدن طعم‌های بومی و ایجاد نشاط اجتماعی و مشارکت مردمی و تقویت حس تعلق و همبستگی اجتماعی در محله‌ها و روستاها موثر باشد.

وی تصریح کرد: ارتقاء سلامت غذایی، ترویج مصرف نان‌های سالم، سبوس‌دار و بدون افزودنی‌های مضر، آگاهی‌بخشی درباره ارزش غذایی نان‌های سنتی نسبت به نان‌های صنعتی، از دیگر موضوعاتی است که در جشنواره مورد تاکید است.

آتشگران تاکید کرد: حضور نانوایان قزوینی در این جشنواره به درخواست مسئولین برگزاری جشنواره و پیگیری فرمانداری شهرستان قزوین و اتحادیه نانوایان شهرستان بوده است.


اشتراک گذاری