برگزاری جلسه کارگروه امنیت غذایی و سلامت استان قزوین
- 03 Mar 2025
- شناسه مطلب: 2152286
- تعداد بازدید : 58
به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین،
شهرام احمدپور، معاون سیاسی استاندار قزوین در جلسه کارگروه امنیت غذایی و سلامت استان قزوین
به مشکلات کشاورزی، سلامت مواد غذایی، آلودگیهای صنعتی و نقش فرهنگ تغذیهای در افزایش بیماریها پرداخت.
وی با انتقاد از وضعیت الگوی کشت در استان گفت: در استان قزوین علیرغم وجود بحران آب، همچنان محصولات پرآب کشت میکنیم و منابع را هدر میدهیم؛ روشهای سنتی و پرمصرف جایگزین نشده و همچنان شاهد کشاورزی غرقابی هستیم.
احمدپور همچنین به مشکلات حوزه سموم و آفات اشاره کرد و افزود: بخش کشاورزی ما همچنان از فناوریهای ۴۰ سال پیش استفاده میکند، هزینه بالای سموم باعث شده کشاورزان در برخی موارد از گازوئیل برای دفع آفات استفاده کنند که این کار نهتنها به خاک و محیطزیست آسیب میزند، بلکه آلایندگیهای خطرناکی ایجاد میکند.
وی پسابهای صنعتی را یکی دیگر از معضلات زیستمحیطی استان دانست و تصریح کرد: قزوین از یک استان کشاورزی به صنعتی تبدیل شده است، اما همچنان مدیریت درستی بر پسابهای صنعتی وجود ندارد، گاهی این پسابها بهدرستی تصفیه نمیشوند و سلامت عمومی را تهدید میکنند.
احمدپور با اشاره به افزایش بیماریهای غیرواگیر گفت: طبق گفته دانشگاه علوم پزشکی قزوین حدود ۴۲ درصد از مرگ و میر استان ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است که اغلب ناشی از تغذیه نامناسب و مصرف بیشازحد فستفودها است؛ تغییر فرهنگ تغذیهای باید جدی گرفته شود.
وی در پایان تأکید کرد: برای حل این مشکلات، باید به آموزش اهمیت بیشتری بدهیم، اگر از سنین پایین فرهنگسازی کنیم، میتوانیم بسیاری از این چالشها را مدیریت کنیم.