نظارت میدانی و هوشمند برای مقابله با فرار بار در قزوین تشدید شود

  • 08 Jan 2026
  • شناسه مطلب: 4664693
  • تعداد بازدید : 105

به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین ،

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین گفت: در راستای اجرای قانون و جلوگیری از فرار بار، نظارت‌ها در حوزه حمل‌ونقل با تکیه بر گشت‌های میدانی، فعال‌سازی دوربین‌های نظارتی در نقاط هدف و تشدید کنترل بر حمل بار معادن، با همکاری پلیس راه، تشدید و تقویت شود.

 

 حق‌لطفی با تاکید بر اینکه تمام امور مرتبط با حمل‌ونقل مبتنی بر قانون است، افزود: اجرای قانون در این حوزه باید با جدیت دنبال شود.

وی با اشاره به تقویت هم‌زمان نظارت‌های میدانی و هوشمند اضافه کرد: دوربین‌های نظارتی به‌ویژه در نقاط هدف استان باید تا پایان بهمن‌ماه فعال شوند و همچنین گمرکات نیز به دوربین‌های نظارتی مجهز خواهند شد تا کنترل‌ها به‌صورت دقیق و مستمر انجام گیرد.

حق‌لطفی با بیان اینکه از حدود ۱۰ میلیون تن بار معادن، تنها ۲.۵ میلیون تن دارای بارنامه هستند، گفت: این وضعیت قابل قبول نیست و باید فضا برای تخلف در حوزه معادن ناامن شود موضوعی که با دستور مقام قضایی و همکاری پلیس راه، راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای پیگیری خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: احکام صادره از سوی کمیسیون ماده ۱۲ باید بازدارندگی لازم را برای جلوگیری از تخلفات داشته باشد تا متخلفان امکان سوءاستفاده نداشته باشند.

معاون استاندار در ادامه با اشاره به ضرورت همکاری دستگاه‌های دست‌‌اندرکار در حوزه تأمین اقلام مصرفی ناوگان حمل‌ونقل گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت و پلیس اقتصادی باید نظارت مؤثری بر بازار لاستیک و روغن داشته باشند تا از عرضه این اقلام در بازار آزاد جلوگیری شود.

وی با اشاره به تأسیس انجمن مینی‌بوس‌داران استان افزود: لازم است مکاتبات لازم با آموزش‌وپرورش و کارخانه‌ها انجام شود تا در جابه‌جایی‌ها، فقط از مینی‌بوس‌های دارای کارت هوشمند و اسناد قانونی استفاده شود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین نیز با ارائه گزارشی از وضعیت حمل و نقل جاده‌ای گفت: امسال حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در استان جابه‌جا و ۸۳۶ هزار برگ بارنامه صادر شده است که نشان‌‌دهنده روند جابه‌جایی و ثبت حمل قانونی بار است.

 

علیرضا معیری‌پور گزارشی نیز از نصب دوربین‌های نظارتی در شهرک‌های صنعتی استان به منظور جلوگیری از فرار بار ارائه کرد و افزود:به منظور تقویت کنترل و نظارت بر حمل‌ونقل کالا، در شهرستان تاکستان تاکنون دوربین‌های نظارتی در شهرک‌های صنعتی حیدریه، خرمدشت و حکیمیه فعال شده‌اند تا فرآیند نظارت بر بارگیری و تردد ناوگان به‌صورت لحظه‌ای قابل رصد باشد.

 

وی با بیان اینکه فعالیت دوربین‌ها به افزایش شفافیت در ثبت و کنترل بار کمک می‌کند، اضافه کرد: در بخش قزوین و بوئین‌زهرا نیز این دوربین‌ها در شهرک‌های صنعتی لیای یک و دو و آراسنج فعال هستند.

در ادامه این جلسه، روسای انجمن‌ها نیز مشکلات حوزه فعالیت خود از جمله فرار بار، وضعیت بار معادن و چالش‌های صنفی را مطرح کردند.


اشتراک گذاری