گام‌های تازه برای توانمندسازی زنان؛ از آموزش محله‌محور تا پارک اقتصادی بانوان

  • 23 Apr 2025
  • شناسه مطلب: 2252013
  • تعداد بازدید : 391

به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین،

مریم بیدخام؛ مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین در نشست هم‌اندیشی با بانوان فعال رسانه استان قزوین که در سالن مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد، تصریح کرد: رسانه‌ها بازوی قدرتمند ما در رصد و مطالبه‌گری هستند، آن‌ها باید خواسته‌ها و دغدغه‌های بانوان و دختران را به ما منتقل کنند تا ما نیز با استفاده از تحلیل‌ها و داده‌های رسانه‌ها، بتوانیم تصمیم‌های دقیق‌تری اتخاذ کنیم.

وی افزود: در این راستا، کمیته رسانه‌ای با حضور حداکثری بانوان رسانه تشکیل خواهد شد که طی آن با حضور فعالان حوزه رسانه، به بحث و تبادل نظر درباره مسائل زنان می پردازیم و از نظرات کارشناسی آن‌ها در سیاستگذاری‌ها بهره خواهیم برد؛ این کمیته می‌تواند به صورت ماهیانه یا دو ماه یک بار تشکیل جلسه دهد و هدف آن ارائه پیشنهادات سازنده و شناسایی ظرفیت‌های غفلت شده در استان است

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با اشاره به مسائل حوزه زنان در استان، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های جدی ما دسترسی نداشتن برخی بانوان، به‌ویژه زنان آسیب‌دیده به آموزش‌های فرهنگی، مهارتی و اجتماعی است، در همین راستا، مقرر شده آموزش‌ها به صورت میدانی و محله‌محور برگزار شود تا افرادی که امکان مراجعه به مراکز رسمی را ندارند، از این آموزش‌ها بهره‌مند شده و حتی بتوانند مدرک معتبر دریافت کنند.

وی با بیان اینکه استفاده از ایده‌های مردمی و ظرفیت تشکل‌های غیردولتی در دستور کار قرار دارد، گفت: هر طرحی که ایده نو و امکان اجرا داشته باشد، می‌تواند در دستور بررسی و اقدام قرار بگیرد؛ اگر از میان 10 ایده، یکی هم اجرایی شود، ارزشمند است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با تأکید بر لزوم هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی و نهادهای انقلابی مانند بسیج و سپاه افزود: معتقدیم بدون همکاری و تعامل نمی‌توان به موفقیت در حوزه زنان رسید.

وی یادآور شد: در حال حاضر، آموزش مهارت‌های زندگی و انتخاب همسر در قالب دوره‌های مشترک با بهزیستی و تشکل‌ها در محلات برگزار می‌شود؛ در حوزه قانونی هم پیگیر اجرای دقیق مرخصی بانوان دارای فرزند هستیم که با هماهنگی مدیران مربوطه اجرایی خواهد شد.

وی در ادامه از راه‌اندازی «کارگروه دائمی دختران نوجوان و جوان» با محوریت این دفتر خبر داد و گفت: قرار است صدای نسل جدید شنیده شود و ایده‌های آنان به سیاست‌گذاری‌های کلان راه پیدا کند، ما در استان دخترانی داریم که افتخارآفرین هستند، مثل ملیکا محمدی که در سطح بین‌المللی افتخاراتی به دست آورده است.

بیدخام با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی استان بیان کرد: برگزاری جشنواره «از ایده تا دوخت ویژه دختران مینودری»، یکی از اقدامات پیش رو است چرا که اغلب دختران نوجوان و جوان به دنبال پوشاک مناسب با سلیقه و روحیه خود هستند اما پوشاک عرضه شده محدودیت طرح دارد، جشنواره طراحی و دوخت در دانشکده بقیه‌الله برگزار می‌شود و نفرات برتر به اصناف معرفی می‌شوند تا در مسیر تولید انبوه قرار گیرند.

وی در ادامه با اشاره به نقش حاکمیتی زنان، گفت: استاندار در نامه‌ای رسمی به همه مدیران اجرایی استان بر ارتقای جایگاه مدیریتی بانوان تأکید کردند، هم‌اکنون ۱۹ بانو در جایگاه‎‌های مدیر سازمان، رئیس اداره یا مدیرکلی مشغول فعالیت هستند و این عدد در حال افزایش است.

مدیرکل بانوان استانداری قزوین به تقسیم‌بندی فرهنگی جدید کشور اشاره کرد و افزود:  قزوین با ۶ استان دیگر در یک منطقه فرهنگی مشترک قرار گرفته است، این فرصت ارزشمندی برای اجرای طرح‌های منطقه‌ای در حوزه زنان و خانواده است.

وی با اشاره به یک طرح کلان اقتصادی گفت: به زودی «پارک اقتصادی بانوان» را راه‌اندازی خواهیم کرد؛ این پارک با هدف شناسایی ظرفیت‌های بانوان در حوزه‌هایی مانند صنایع‌دستی، کشاورزی، شیرینی‌پزی، بسته‌بندی، آموزش فضای مجازی و صادرات راه‌اندازی می‌شود. در دهه کرامت شاهد آغاز اجرای این طرح در خانه‌های تاریخی قزوین خواهیم بود تا اشتغال پایدار و اقتصادی زن‌محور در استان رونق گیرد.

بیدخام  تأکید کرد: ما در حال حرکت به سوی سیاست‌گذاری‌های مردمی، کاربردی و مؤثر هستیم و با همفکری نخبگان، مشارکت مردم و همدلی مدیران، می‌توانیم تحولی بزرگ در حوزه زنان و خانواده در استان رقم بزنیم

وی افزود: توجه به موضوعات مربوط به بانوان به عنوان محور خانواده، به ارتقای جایگاه بانوان و ایجاد جامعه‌ای سالم و عاری از آسیب‌های اجتماعی کمک خواهد کرد.

 مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین تاکید کرد : سند ارتقای وضعیت زنان به عنوان راهنمایی برای شناسایی آمار و آسیب‌ها و ظرفیت‌های موجود در استان بروزرسانی می شود.


اشتراک گذاری