90 نفر در انتخابات قزوین به دلیل عدم ارائه سوابق اجرایی، آموزشی یا قضایی احراز صلاحیت نشدهاند
- 23 Nov 2023
- شناسه مطلب: 1151378
- تعداد بازدید : 471
رییس ستاد انتخابات استان قزوین گفت: در انتخابات مجلس شورای اسلامی از استان قزوین 349 نفر ثبت نام کردند که از این میان 90 نفر به دلیل بند 3 ماده 9 که همان داشتن 5 سال سابقه اجرایی، آموزشی و قضایی است احراز صلاحیت نشدند.
به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین،
عباس کاظمی در نشست سراسری جبهه علمی و فرهنگی بسیج اساتید کشور که در تالار بوستان دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، تصریح کرد: در این دوره از انتخابات شاهد تغییر در قانون انتخابات هستیم و ظرفیتهای جدیدی به این قانون اضافه شده و در صلاحیتهای نمایندگان مجلس چند نکته مورد توجه قرار گرفته شده است.
وی افزود: نکته اول ضرورت داشتن پنج سال سابقه اجرایی، آموزشی و قضایی است، در واقع افرادی که در معرض انتخاب مردم قرار میگیرند علاوه بر صلاحیتهای دیگری که باید داشته باشند ضروری است که 5 سال در یکی از بخشهای اجرایی، آموزشی یا قضایی سابقه داشته باشند، پیش از این هر فردی میتوانست به عنوان داوطلب ثبتنام کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین اظهار کرد: در گذشته در شهرهای کوچک افرادی به عنوان داوطلب مطرح می شدند که سابقه ای نداشتند و با رای همان شهر به عنوان نماینده مجلس انتخاب و در عالیترین شئون قانونگذاری قرار میگرفتند، این امر برای جامعه نخبگانی نگرانی ایجاد میکرد و به همین دلیل حداقل داشتن 5 سال سابقه به قانون اضافه شد.
وی یادآور شد: با توجه به جدید بودن این قانون شبهاتی وجود داشت و برخی از داوطلبان به دلایل مختلف از جمله عدم آگاهی نسبت به قانون، نتوانستند اسناد مثبته را بارگزاری کنند بنابراین توسط هیئت اجرایی احراز صلاحیت نشدند؛
کاظمی تاکید کرد: 349 نفر در استان قزوین در انتخابات مجلس شورای اسلامی به عنوان داوطلب ثبتنام کردند که صلاحیت 90 نفر به دلیل بند 9 ماده 31 قانون انتخابات مجلس یعنی همین مسئله احراز نشد، این افراد در صورت تکمیل مدارک احتمالا از طریق هیئت نظارت به تایید برسند.
وی افزود: همچنین یکی از موارد قانون جدید مصوبه شفافیت مالی سال 98 است که در این دوره مورد توجه قرار گرفته است، همه داوطلبان نمایندگی مجلس باید حساب بانکی غیرتجاری را معرفی و منابع درآمدی خود را اعلام میکردند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین یادآور شد: یکی دیگر از موارد قانون جدید توجه به عدالت تبلیغاتی است که در این راستا هیئت بررسی تبلیغات براساس قانون تشکیل شد، مسئولیت این هیئت بر عهده رئیس ستاد انتخابات است و دادستان قزوین، مدیرکل صدا و سیمای استان قزوین، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس هیئت بازرسی انتخابات استان، دو عضو شورای استان و هیئت نظارت استان نیز از جمله اعضای این هیئت هستند.
کاظمی یادآور شد: طبق این قانون، همه دستگاههای دولتی، مجموعههای ذیل ماده 5 قانون خدمات کشوری و شهرداری ها موظفند تمام ظرفیتهای عرفی تبلیغاتی خود را با هزینه های متعارف به هیئت بررسی عدالت تبلیغاتی معرفی کنند، ما نیز این ظرفیتها را به صورت عادلانه در بازه زمانی هشت روز مانده به انتخابات در اختیار نامزدهای نهایی قرار میدهیم.
وی تاکید کرد: همچنین صدا و سیما موظف شد در هر حوزه انتخابیه در سطح کشور به صورت مستقل کانال تاسیس کند، در قزوین ما سه کانال حوزه البرز، آبیک و قزوین، تاکستان و بویین زهرا و آوج را خواهیم داشت و نامزدهای نهایی براساس تولیدات خود در قالب های اعلامی می توانند از فرصت تبلیغ برابر در فضای صداوسیما استفاده کنند که ظرفیت فوق العاده ای است.
رئیس ستاد انتخابات استان قزوین بیان کرد: این قانون توانسته فاصله را با سیاست کلی انتخبات مجلس کم کند، امیدواریم که حوزه اجرا و نظارت نیز به گونه ای باشد که بتوانیم به این هدفگذاری برسیم.