تصویب برنامه جامع مقابله با کم‌آبی در قزوین؛ ساماندهی چاه‌های غیرمجاز تا پایان سال

  • 07 Oct 2024
  • شناسه مطلب: 1798408
  • تعداد بازدید : 71554

به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین،

در چهارمین جلسه سازگاری با کم‌آبی استان قزوین که به ریاست مهدی رجحانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین، در دفتر معاونت عمرانی برگزار شد، برنامه جامع مواجهه با کم‌آبی در استان تصویب شد. 

رجحانی در این جلسه تصریح کرد: طی دو سال گذشته این برنامه به صورت کارشناسی بررسی و تدوین شده است، برنامه جامع  شامل ۲۲ پروژه کلان از جمله توسعه منابع آبی، ارتقای بهره‌وری و بهبود فرهنگ مصرف است.

وی افزود: این پروژه‌ها کاملاً جامع به پروژه‌های زیرساختی مانند توسعه منابع آبی، ساخت سدها، ایجاد خطوط انتقال و کانال‌ها و همچنین ارتقای بهره‌وری، ایجاد بانک سهم آب، بازار آب و حکمرانی دانش‌بنیان آب و  اصلاح الگوی کشت توجه دارد.

معاون عمرانی استاندار با تأکید بر جامعیت این برنامه خاطرنشان کرد: این برنامه حاصل کار کارشناسی میان دستگاه‌های مختلف است و از مهم‌ترین مصوبات استانی در سال‌های اخیر در حوزه کم‌آبی محسوب می‌شود. در این برنامه به‌صورت ویژه به دو بخش آب شرب و کشاورزی پرداخته شده است.

وی با اشاره موضوع فضای سبز شهری، بیان کرد: بر اساس این مصوبه، کاشت چمن در فضاهای سبز شهری ممنوع و تأمین آب آبیاری این فضاها از محل پساب خواهد بود. همچنین استفاده از تصفیه‌خانه‌های فشرده فاضلاب که شهرداری‌ها آن‌ها را به‌کار می‌گیرند، مورد توجه قرار گرفته است.

رجحانی با اشاره به پیگیری مصوبه ساماندهی تانکرهایی که محل تأمین آب مشخصی ندارند، اعلام کرد: این موضوع از تیرماه سال جاری پیگیری شده و همچنان ادامه دارد.

وی همچنین به ساماندهی چاه‌های غیرمجاز تحت عناوین فرم ۱ و فرم ۵ اشاره کرد و گفت: در سال گذشته برنامه‌ای فشرده برای ساماندهی چاه‌های غیرمجاز انجام شد و میزان این اقدامات در سال ۱۴۰۲، سه برابر سال قبل بوده است. تا پایان سال جاری نیز روند ساماندهی این چاه‌ها ادامه خواهد داشت.

معاون عمرانی استانداری بیان کرد: فضا ایجاد شده است تا دارندگان چاه‌های فرم 1 بتوانند از این ظرفیت قانونی استفاده کنند، ممکن است این زمان محدود باشد و در آینده ابلاغ شود که تمام چاه های فرم یک انسداد پیدا کند اما در حال حاضر بستر قانونی به ما این اجازه را می‌دهد که به  دارندگان چاه‌های فرم 1 طبق ظرفیت قانونی آب دهیم‌.

وی یادآور شد: بعد از دریافت آب، ساماندهی صورت می‌گیرد و برای چاه می‌توان پروانه گرفت و چاه قانونی شود، بنابراین از دارندگان چاه فرم ۱ انتظار می‌رود که  با مسئولان همکاری کنند تا این چاه‌ها ساماندهی شده و پروانه‌های قانونی برای آن‌ها صادر شود. وی تأکید کرد که این ساماندهی هم به نفع مدیریت آب استان و هم به سود دارندگان این چاه‌ها است.


اشتراک گذاری